Во близина на хотелот „Хилтон“ и паркот „Авион“ пред мостот „Близнак“, жителите на населбата можеа да сведочат на прошетка на стадо овци.

Погледнете ги фотографиите и во што се претвори општината која важи за една од најубавите и најсредените во Република Македонија, а за која актуелната локална власт милува да каже дека е „првата општина со европско знаменце“.