– Следните чекори ќе бидат одредени откако ќе почне да се применува оваа мерка, изјави портпаролот Габриел Атали по состанокот на Советот на министри.

Досега, 16 земји се наоѓаат на списокот за задолжителен карантин, вклучувајќи ги Бразил, Индија, Аргентина и Турција.