Водени топови, оклопни возила, куп специјалци чекаат зад Собрание, додека пред Собранието има собрано илјадници граѓани, за да протестираат против омаложувачкиот француски предлог.

Граѓаните од пред Владата, се упатија кон МНР, а крајната дестинација е токму Собранието на Република Македонија.