Аријан Адеми, кој по крајот на репрезентивните обврски со Македонија тргна на пат за Кина, каде што ќе ја продолжи кариерата, денеска доби огромна почест од Динамо Загреб, кои објавија дека го повлекуваат дресот со број 5 во чест на својот капитен.

„Свесни сме дека во фудбалот е неблагодарно да се пензионира еден број. Динамо одлучи дека нема да повлекува ниту еден број во знак на почит кон сите легенди кои играле за нашиот клуб. Но, клубот донсе одлука дека дресот со број 5 ќе биде повлечен од употреба додека Аријан Адеми не стави крај на својата кариера. Дотогаш бројот 5 на Динамо ќе биде резервиран само за него. Ова е мал знак на благодарност кој Аријан за тоа што го направи последниет 13 години. Значењето на нашиот капитен за клубот и за сите следни генерации е огромно“, велат од Динамо.