– Доколку биде сè во ред со коронавирусот, Грција ќе може да прими туристи уште порано. Зборувам за постепена либерализација на патувањата од Европа, САД, Велика Британија, Израел, Србија и Обединетите Арапски Емирати. – рече Теохарис, а пренесе „Прототема“.

Како услови за влез во Грција, министерот за туризам наведе вакцинација, здравствено уверение или негативен тест за коронавирус.

– Кога патниците ќе пристигнат, тие ќе бидат подложни на примерок за проверка на аеродромот со употреба на иновативен систем. Исто така, ќе користиме и брзи тестови. Дополнително, ќе располагаме и со хотели наменети за изолација – најави Теохарис.