– Мислам дека фактот што бевме во можност да обезбедиме 30 милијарди евра за регионот, јасно покажува дека го гледаме како важен дел од Европа, објасни Хегер.

Според него, важно е ЕУ да стане глобален лидер, а тоа е можно само ако дејствува обединето кон своите глобални партнери.