Фаучи кажа дека очекува американскиот Центар за контрола и превенција на болести на крајот да укине некои од насоките откако се повеќе луѓе ќе бидат целосно вакцинирани, под услов нивото на инфекција да почне да се намалува.

-Не верувам дека ЦДЦ ќе даде препораки за релаксација кога имаме просечно 60.000 инфекции дневно, рече Фаучи.