За време на заклучувањето и во врска со полицискиот час, ќе биде можно да се воведе забрана за управување со автомобили ноќе.

Според сегашната ситуација, 361 од 412 области и градови сега ќе мора да бидат заклучени. Во заклучените региони, полицискиот час би важел од 22 до 5 часот наутро.

Според законот што се усвојува, граѓаните би можеле да го напуштат домот во тој период само за да одат на работа или на лекар, и помеѓу 22 часот и полноќ на прошетки без придружба.

Тоа би го забранило управувањето со автомобили од 22 часот, а, како што рече пратеникот на ЦДУ, Рудолф Хенке, можни се контроли на возачите.