На церемонијата, покрај високи државни функционери, присуствуваат и високи претставници од соседните земји, меѓу кои и претседателката на Косово, Вјоса Османи, министерот за внатрешни работи на Албанија, Бленди Чучи, претседателката на албанскиот Парламент, Линдита Никола и други.

Се очекува денеска 45-те мртви тела да им бидат предадени на нивните семејства, а денеска се очекува и нивното погребување.