Пратениците денес ќе одлучуваат и за предлог одлуката за продолжување на кризната состојба во цела држава поради влезот и транзитирањето на мигрантите, со цел спречување и заштита на јавното здравје на граѓаните во време на пандемија.

Меѓу пратениците кои бараат интерпелација за Спасовски се Зијадин Села, Африм Гаши, Хусни Исмаили и други.

Пред народните избраници се и повеќе предлог одлуки за измени и дополнување на постоечки законски решенија.