Добре Лазевски, утрината во 8 часот излегол од домот во реон Веро-Тафталиџе. Тој боледува од деменција и не може да даде информации за себе кој е и каде живее. На него носел фармерки и црна јакна шушкавец, можно е да има и зелена капа.

Доколку некој го видел или го види ве молиме јавете се на 076 227 779 или 070 270 338.
Исчезнувањето е пријавено и во полиција.