Во потресен развој на настаните, вчера во 20.00 часот во полициската управа Петровец е пријавена пријава од Љ.Ј., жител на скопско Мралино, дека неговата ќерка, 20-годишната В.Г., излегла од дома. Сомнежите сугерираат дека таа можеби отпатувала во Гостивар во друштво на нејзиното поранешно момче, поради што властите започнале итна потрага.

МВР започна потрага после пријавата за исчезнато лице

Пријавено исчезнување

Според официјалните изјави, Љ.Ј. ги информирал властите за отсуството на неговата ќерка и изразил загриженост во врска со нејзината локација. Првичните индиции укажуваат дека В.Г. можеби заминала за Гостивар, каде што живее нејзиниот поранешен партнер. МВР презело итни мерки за нејзино пронаоѓање и обезбедување на нејзината безбедност.

Одговор од Министерството

МВР ја увери јавноста дека се прават сите напори за пронаоѓање на В.Г. и го олесни нејзиното безбедно враќање дома. Во тек се координирани операции за пребарување и истражни мерки за утврдување на околностите околу нејзиното исчезнување и обезбедување на нејзината благосостојба.