Актуелниот градоначалник на Кавадарци, Митко Јанчев, е победник во првиот круг на изборите за неговата општина.

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ од граѓаните повторно ја доби довербата и освои мандат од нови четири години.