Јован Карчовски на својот Фејсбук профил сподели видео на кое се гледа вистинска еколошка катастрофа во скопската населба Аеродром.

– Не, не е од некое предградие во Њу Делхи, ова е нашиот Аеродром, а ние сакаме да замижиме пред оваа еколошка катастрофа. Сакаме чист Аеродром, сакаме домаќинска општина!, напиша Карчовски.

Видеото може да го погледнете во продолжение.

 

Поздрав до моите пријатели кои ми го пратија овој клип, снимен деновиве. Не, не е од некое предградие во Њу Делхи, ова е нашиот Аеродром, а ние сакаме да замижиме пред оваа еколошка катастрофа. Сакаме чист Аеродром, сакаме домаќинска општина!

Posted by Јован Карчовски on Среда, 28 април 2021