Бирократските процедури не смееја да бидат изговор! Требаше да се случи ваква трагедија за институциите да се разбудат и преку ноќ да го направат тоа што не го направиле години наназад. Сепак, и оваа поддршка е значајна и многу му значи на Мутибариќ. Муто е легенда на Лисиче, легенда на Аеродром, легенда на Вардар, легенда на Југославија. Малку ли е тоа? И бидејќи институциите се тромави и гломазни, општината мораше да најде начин да му помогне на Мутибариќ пред да се случи ова. Затоа, во иднина мора да се направи регистар на врвни спортисти од општина Аеродром и на други заслужни граѓани, еден вид на солидарен фонд за “злу нетребало”. Ако ги исушиме нашите корени, крошната и младите фиданки нема на што да се држат. Поддршка за Мутибариќ!, посочува Карчовски.

Народ со кратко паметење сме. А краткото паметење значи кратка памет. Драган Мутибариќ – Муто е легенда која не смеевме…

Posted by Јован Карчовски on Friday, April 23, 2021