На местото излегле полициски службеници од Полициската станица Кичево, соопшти МВР.

За огнената стихија бргу е интервенирано од страна на ТППЕ Кичево, од каде добивме информација дека се дејствувало со три возила и шест пожарникари. Пожарот најпрво е локализиран и околу 2 часот и целосно ликвидиран.

Како што соопшти МВР во пожарот нема повредени лица.

Материјалната штета и причините за пожарот допрва ќе се утврдваат.