Универзитетскиот професор по когнитивни науки и психологија Атанас Кирјаковски утрово гостуваше во Радио Лидер на емисијата „Еспресо со Златев и Боцевски“. Со него се дискутираше на актуелните теми и клучните проблеми со кои се соочува нашето општество.

За клучните проблеми во македонското општество како: корупцијата, секојдневните проблеми на професорите, недостатоците на образованието во Македонија, научно-истражувачки активности се зборуваше на оваа емисија.

Целото гостување на професорот Кирјаковски може да го погледнете во продолжение: