Универзитетскиот професор Самоил Малчески утрово гостуваше во Радио Лидер на емисијата „Еспресо со Златев и Боцевски“. Со него се дискутираше на актуелните теми и клучните проблеми со кои се соочува нашето општество. Посебен акцент се стави на анализа на анкетата на ИРИ.

За клучните проблеми во македонското општество како: корупцијата, секојдневните проблеми на професорите, недостатоците на образованието во Македонија, анкетата на ИРИ, политичките партии и слично се зборуваше на оваа емисија.

Целото гостување на професорот Кирјаковски може да го погледнете во продолжение: