Кремљ за воената операција во Украина: Ќе трае онолку колку што е потребно.

Претходно странските медиуми шпекулираа о информација дека рускиот напад во Украина ќе трае 72 часа.

Кремљ денеска објави дека воената операција против Украина ќе трае онолку колку што е потребно, во зависност од „резултатите“ и „оправданоста“.

Попладнево Руски авион СУ-30 собори украински АН-26, сите 5 членови на екипажот се мртви.