Скопје се издвојува како град со најзагаден воздух од нашата земја, кој исто така се најде на 17 позиција од сите градови.

Листата е направена од „ IQair“, швајцарската компанија за технологија на квалитетот на воздухот, кој го следи квалитетот на воздухот, и се занимава со производи за чистење на воздухот.

Од регионот, во полоша позиција е БИХ која е на 10. место, а после нас е Бугарија на 22. позиција. Србија е на 28. место, а Косово на 40. позиција.

На 1. место се Бангладеш, Пакистан и Индија.