Да се преземе акција за климата значи регулирање и регулирање на меѓународно ниво, рече Макрон на виртуелниот глобален самит за клима чиј домаќин е американскиот претседател Џо Бајден.

Бајден покани 40-на шефови на држави и влади на дводневен онлајн самит за климата во обид големите економии да постават повисоки цели за намалување на нивото на штетни гасови со ефект на стаклена градина