Според информациите, Мицкоски открива нови афери и скандали за кои наскоро ќе следуваат повеќе информации.

За потсетување, пред извесно време Мицкоски ја обелодени аферата „Мафија“ во која структури на власта издавале документи за идентификација на криминални структури, на познати балкански нарко босови.

Oбелоденете беше и аферата „Мафија 2“ во која, како што кажа Мицкоски, над 20.000 лица имаат по два матични броеви.