– Мора да има дијалог. Предлогот за нов клинички е прилично несериозен предлог од страна на Филипче затоа што се знае како функционираат тие работи, односно како се носат закони и врз основа на што се градат градби. Вие не може да кажете дека сакате клинички центар и ќе процените дека ќе чини пола милијарда евра и да фрлите на маса три лиса хартија со седум члена, а притоа сте влада која според Транспарентност е најкорумпирана и најкриминална на Балкан и да очекувате опозицијата да ве поддржи, рече Мицкоски.

Тој објасни дека концептот на партијата е поинаков.