Лидерот на најголемата опозициска партија изјави:

– Формално постапката за терминалите за отчитувачи на прст, односно фингерпринтови, е завршена и конечно се става крај за сомнежите. Го повикувам МВР да ја снабди ДИК со базата на податоци за отисоците од прст. Од она што го имам како информација, реномирана мултинационална германска компанија е избрана во постапката. МВР веднаш да воспостави комуникација со компанијата и со нејзините членови

Мицкоски напомена дека со овој систем нема да има злоупотреба на документите за идентификација на локалните избори.