Според анкетите на ИПСОС, ВМРО-ДПМНЕ како самостојна партија би имала двојно поголема поддршка од СДСМ на следните избори.

Народот јасно кажува на кого повеќе му верува!, објави на фејсбук лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски.