Мицкоски повика побогатите држави од Македонија да покажат солидарност и да бидат пример за хуманост, а не само „да ја тапкаат Македонија по рамо“.

-Зоран Заев не е способен да обезбеди грижа и заштита за нашите граѓани, не пак тоа да го прави за граѓани од трети земји. Македонија е една од најсиромашните земји во Европа, во ваква една ситуација, добро е да видиме пример на солидарност од побогатите земји од нашата Македонија, со пример да покажат вредности, да прифатат бегалци од Авганистан, а не со тапкање по рамо. После да размислуваме дали и кој ќе го плати… Инаку да потсетам и ова нели беше во главата на вмровците!- објави Мицкоски на Фејсбук.

Зоран Заев не е способен да обезбеди грижа и заштита за нашите граѓани, не пак тоа да го прави за граѓани од трети…

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, August 16, 2021