Србин кој живее во Виена им понуди на младите жени естетски процедури по ниски цени преку социјалните мрежи.Во специјално изнајмен стан тој „разубави“ бројни клиенти, меѓу кои и една Виенчанка која сакала подигнати веѓите.

По завршување на постапката, раната се запалила и морала да оди во болница со голема болка.

Поради тоа, таа поднесе пријава против наводниот лекар, а државното обвинителство покрена обвинение за нанесување тешки телесни повреди и лажно претставување како лекар.

Пред судот, Србинот рече дека „разубавувал“ најмалку 30 жени и дека никогаш не тврдел дека е лекар.Неговиот адвокат изјавил дека клиентите свесно сакале да го заобиколат задолжителниот психо-тест за естетски процедури.

Тој вели дека техниката и медицинските процедури ги научил во Русија и често успешно се изведувал таму.

-Ми требаа пари, па започнав да работам во Виена. Тоа беше огромна грешка , рече Србинот, кој се согласи да плати 5.700 евра отштета на жената што го тужеше, како и парична казна од 3.000 евра.

На прашањето како ќе ја плати таа сума во рок од три месеци, Србинот му рече на судијата дека повторно ќе работи како возач на камион.