Одамна се допре дното, денеска само го пробушија. Почнаа да се срамат од својот корен и да се извинуваат за тоа што го кажале. Не‘ убедуваа дека со Преспанскиот договор „идентитетот е цврст како бетон“ и дека придавката „македонски“ слободно ќе може да се користи. Не е грешка тоа што кажал „македонска репрезентација“, грешка е што не ги видел последиците од анти-македонските постапки за кои долго укажувавме. Следува казна на избори!, напиша на Фејсбук, Тимчо Муцунски.