Директорите поднесоа полициска пријава против Тасевски

Двајца директори поднеле полициска пријава против Претседателот на синдикатот на контролори на летање, Александар Тасевски, наведувајќи дека се чуствуваат несигурни и нивната безбедност е загрозена. Тасевски, пак, негира дека се заканувал, тврдејќи дека разоткрил менаџерски злоупотреби поврзани со нови вработувања.

Фејсбук откровение на Тасевски

На својот Фејсбук профил пред три дена, Тасевски тврдеше:

„Почнаа да се будат ‘човечињата’. Редно е да се разбуди и ОЈО па да почне да чепка и за ова и за тендери и за реновирања на гаража, ќе има работа за до пензија“

Појаснување на Тасевски за е-пошта кореспонденција

Тасевски објаснува дека пријавата произлегува од размена на електронска пошта извадена од контекст. Тој тврди дека е-поштата може да се искористи за да се изврши притисок врз претседателот на синдикатот.

Повеќе информации утре: Соопштение за прес-конференција

Повеќе детали Тасевски вети утре на прес-конференција, оставајќи ја јавноста во исчекување.

Претходните наводи на Синдикатот

Синдикатот на контролорите на летање претходно ја обвини агенцијата за ангажирање несоодветен персонал. Претходно, лидерите во инженерскиот сектор поднесоа оставки поради несогласувања околу процесот на вработување на неодамнешните регрути кои го заобиколија тестирањето.

Извршниот директор на М-НАВ, Фахрудин Хамиди, тврди дека нема политичко влијание и дека кандидатите ги поминуваат истите процедури како и на претходните огласи.

Како што се продлабочува контроверзноста, следете ги новостите по утрешната прес-конференција на Тасевски, каде се очекуваат повеќе откритија.

Извор: MKD

Извор 2: Telma