Останува неизвесно дали ќе се случи закажаната лидерска средба напладне во Собранието, а последните настани предизвикуваат сомнеж. МВР и Јавната администрација вчера соопштија за откривање на телото на 14-годишната Вања Ѓорчевска во близина на Скопје.

Од собраниската прес-служба забележуваат дека овластување да ја потврди или откаже лидерската средба има премиерот Димитар Ковачевски.

За организација на лидерската средба е надлежна Владата, а присуството на претседателот Џафери е потврдено. Во моментов нема најава за одложување, но прес-службата нагласува навремена комуникација доколку дојде до некакви промени. За побрзо ажурирање, се препорачува контактирање со Владата.

-Лидерската средба е организирана од Влада. Претседателот Џафери потврди присуство. Немаме најава за одложување. Ако имаме ќе ве информираме на време. Но за побрз одговор можете да се обратите и до Влада, велат од прес-службата на Собранието.

Прес24 се распрашуваше, а од Владата нема информации за доцнење на лидерската средба. Тие планираат во блиска иднина да ја објават конечната одлука за статусот на состанокот.

Извор: 24vesti