– И овој пат најактивен во омразата против Бугарија беше поранешниот министер за надворешни работи и актуелен вицепремиер Никола Димитров, кој рече дека „Бугарија не може да се нарече пријателска земја“, пренесува БГНЕС.

Агенцијата оценува дека „премиерот Зоран Заев во негов стил ветува и верува во брзо решение на споровите меѓу двете земји“.