Како што информираат од Општина Ѓорче Петров се адаптираат нови дваесетина места за паркирање на место кое е доста фрекфентно, особено поради гробиштата кои се во непосредна.

Од локалната самоуправа велат дека интензивно работат на нови паркинзи и проширување на постоечките, бидејќи како што истакнуваат, ја разбираат потребата на граѓаните да паркираат на безбеден дел.