Од ТСС за „Спортски журнал“ порачаа:

Новак ја потврди желбата да учествува на ОИ и ние списокот со неговото име веќе го испративме до Олимпискиот Комитет на Србија. Оттаму ќе биде проследен понатаму.

Олимписките игри во Токио започнуваат на 23 јули и ќе траат до 8 август.