Имено, настанот ќе се пренесува истовремено од „Долби театарот“ и од железничката станица „Јунион стејшн“ во Лос Анџелес, поради потребата од поголем простор. Сите номинирани ќе имаат можност за присуство на гала-свеченоста на просторот околу „Јунион“, а останатите елементи на шоуто ќе се случуваат во „Долби театар“.

Тие, како и другите учесници, пред свеченоста ќе бидат тестирани на Ковид-19, а ќе има и специјални тимови за запазување на корона-мерките.

Доделувањето ќе се случи на 25 април.