Според соопштението на полицијата, двајца мажи на возраст од 34 и 52 години се обвинети за „заговор заради објавување на бунтовничката публикација“, но нивните имиња не се соопштуваат.

Според локалните медиуми, обвинети се уредниците Чунг Пуи-куен и Патрик Лам.