Според локалните власти во Чапљина, во атарот на населбата Струга, каде се спојуваат реките Требижат и Неретва, поплавени се подрумите на неколку семејни куќи.

Членовите на противпожарната станица во Чапљина им помагаат на жителите да спречат водата да влезе во семејните домови.

Според извештаите на Агенцијата за водено подрачје на Јадранско Море, со седиште во Мостар, реките Требижат, Буна и Јасеница се над максималниот водостој.

Дополнителна грижа за населението е најавата дека за недела е издадено жолто предупредување со оглед дека во текот на денот се најавуваат врнежи од 20 до 50 литри на метар квадратен.

Под вода се и многу улици во Мостар.