СВР Скопје утре и задутре, 29 и 30 ноември, ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на град Скопје.

Како што информираат од Министерството за внатрешни работи (МВР), причината за посебниот режим на сообраќај е посетата на делегација предводена од претседателот на Сојузна Република Германија.

МВР апелира до сите граѓани учесници во сообраќајот да се почитуваат наредбите кои ќе ги даваат униформираните полициски службеници