Од УХМР најавуваат дека особено долж Повардарието ќе засилува северен ветер.

Утре утринските ќе се движат од три до 14 степени, среда од 6 до 16, четврток од од осум до 17 степени, додека петок сабота и недела од девет до 19 степени.

Дневните утре ќе биде од 16 до 27 степени, среда од 22 до 31 степен,  четврток од 22 до 32, петок од 24 до 34 степени, сабота од 25 до 33 и недела од 24 до 33 степени.