Пожар кој навлегол во борова шума попладнево е пријавен во Општина Сарај кај селото Љубин.

Од ЦУК информираат дека се активирани трите авиони Ер трактор и еден хеликоптер на МВР.

-Заради истовремен ангажман на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје на неколку пожари во исто време и недостиг на противпожарни сили, близина на населени места, а и заради намалувањето на периодот за оперирање на крајот од денот, се влучува еден полициски хеликоптер на МВР и трите противпожарни авиони ,,ер трактор” на ДЗС, велат од ЦУК.