Министерот за здравство Венко Филипче изјави дека македонските пратеници ќе се вакцинираат со руската вакцина „Сптуник В“.

Талат Џафери, претседателот на Собранието изјави дека тој ги пријавил за вакцинација сите 120 пратеници, а нивно право е да решат дали ќе се вакцинираат или не.