19-годишна девојка од Неготино е пријавена за исчезната, информираат од СВР Велес.

Пријавата ја поднела мајката на девојчето, М.Д.(42), која вчера во 12 часот се обратила до полициската станица за да ги извести надлежните дека нејзината ќерка идентификувана со иницијалите А.М.(19) излегла од дома. Она што ја зголемува загриженоста е тоа што заминала без да го носи мобилниот телефон.

СВР Велес ја увери јавноста дека се преземаат итни мерки за пронаоѓање на исчезнатото лице. Посветените службеници веднаш по добивањето на извештајот ја иницираа потрагата, користејќи ги сите расположливи ресурси за да се обезбеди брза и темелна истрага.

Засега во јавноста не е објавена фотографија од исчезнатата девојка.

Извор: Фокус