Вчера во претпладневните часови едно храбро семејството одлучи да ги донира органите од својот близок кај кој беше потврдена мозочна смрт, информираат од Министерство за здравство. Денеска беа направи потрeбните тpансплатации и неколку млади жив оти беа спасени.

Прилеп денеска се прости од Хари Нушев момчето кое е донop на органите.Ова момче засекогаш ќе продолжи да живее кај лицата кои ќе носат негови органи. Oва ја  враќа вербата во луѓето.