На рочиштето што е во тек за случајот „Пендиков“ денеска беа сослушани тројца сведоци на обвинителството. Сергеј и Саво Костоски изјавија дека не можат да се потсетат на детали од ноќта на инцидентот, додека експертот по судска медицина Зоран Котевски го истакна потенцијалот за медицински третман на највисоко ниво во државата, a овој факт го натера адвокатот Џобоски да ги преиспита мотивите зад покренувањето на случајот.

Случајот Пендиков и сведоштва

На рочиштето за случајот „Пендиков“ денеска беа сослушани тројца сведоци на обвинителството. Сергеј и Саво Костоски изјавија дека не можат да се сетат на детали од ноќта на инцидентот, додека експертот Зоран Котевски го истакна потенцијалот за медицински третман на највисоко ниво во државата.

Сведочењето и снимката од надзорот

Сведочењето на Пендиков и снимките од надзорот сугерираат дека во расправијата учествувале најмалку двајца напаѓачи.

Адвокатот на Пендиков тврди дека повредите на Пендиков не се настанати од лизнување или паѓање, но од лица кои знаат како да нанесат повреди

Хроника на настани

Инцидентот што се случи на 19 јануари 2023 година во угостителски објект на Кејот на Охридското Езеро и понатаму е под лупа.

Следното рочиште е закажано за 10 септември.