Авионската дезинсекција против возрасни форми комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се спроведе на 13 август (сабота) и 14 август (недела) во раните утрински часови, соопшти РЦУК.

Доколку временските прилики не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, како што се посочува, таа ќе се изврши првиот нареден ден кога временските прилики ке бидат поволни и тоа во истиот термин.

Од РЦУК ги повикуваат пчеларите навремено да ги преземат сите потребни мерки за заштита на пчелите.