Во пресрет на летната сезона, над 150 лица со месеци чекаат да бидат повикани за да го полагаат теоретскиот дел на Правниот факултет во Скопје. Но, бидејќи нема софтвер за полагање, тие не можат да докажат дека го имаат научено теоретскиот дел, а со тоа, ниту можност за лиценца за управување со чамци.

Од април до сега, двапати им е одлагано полагањето од страна на Капетанија на пристаништата. Како што се претставуваат, група загрижени управувачи на чамци, во допис до „А1он“ велат дека никој не презема ништо за побрзо да се реши овој проблем, а нив тоа ги чини пари.

Прочитајте го целиот текст на „А1он”.