Поранешниот Генерален секретар Драги Рашковски вели дека нема да ја гради хациендата во Побожје која предизвика големо внимание во јавноста. Тој вели дека не станува збор за никаква хациенда туку вила.

Станува збор за имот на кој што во иднина можеби би се градело нешто но тоа сигурно нема да биде од средства стекнати на незаконит начин.Плацот во Побожје е купен од мои средства од кредит кога не сум бил ниту функционер а тоа од 2013 година.Јас кога влегов како Генерален секретар не влегов без средства-објасни Рашковски.