Во одговорот кој Рашковски го испратил до ТВ24 пишува дека отишол таму на одмор со семејството бидејќи е многу евтино.

Тајмингот за одмор му бил случајно избран, месеци претходно.

– Одморот ми е планиран пред неколку месеци. Така да искрено не можам да знам однапред што ќе се случува на политичката сцена неколку месеци подоцна. А во однос на тоа зошто Мексико: затоа што цените на хотелите не биле никогаш поевтини. Проверете на Booking. За 14 дена имате хотели со 4 ѕвезди за 350 евра, изјави Рашковски.

Целиот текст на ТВ 24.