Земјотрес со јачина од 3 степени е регистриран во подрачјето на градот Садово, Пловдивско.

Епицентарот е на 140 километри од Софија.

Ова го покажуваат податоците на Националниот сеизмолошки центар при БАН.

Потресот бил регистриран во 00:54 часот по бугарско време и бил со епицентар на 140 километри од Софија.