– Вакцинацијата зема замав во Европа. Само што надминавме 150 милиони инјекции во ЕУ. Една четвртина од сите Европејци веќе ја примија првата доза. Ќе имаме доволно дози на вакцини за да ја исполниме целта за вакцинирање на 70 проценти од возрасното население на Европската унија до јули, напиша таа.