Од таму се вели дека доколку истите граѓани повторно пројават интерес за вакцинација ваква можност ќе имаат, но кога ќе дојдат на ред во зависност од термините по старосните групи.

Инаку, во Македонија засега на располагање има околу 5.000 достапни дози на вакцини, од кои 2.500 се вакцината „Спутник В“ и уште приближно толку од вакцината на „АстраЗенека“.

Тие во моментов се наоѓаат во депото на Министерството за здравство и кои што допрва ќе треба да бидат транспортирани до пунктовите ширум земјата.